Poslije porodične drame u Sarajevu: Zatražen pritvor za punca i zeta jer se obojica terete za pokušaj ubistva

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Adnana Tahirovića zbog pokušaja ubistva i nasilja u porodici te je upućen prijedlog Kantonalnom sudu da mu bude određen jednomjesečni pritvor.

– Pritvor je zatražen zbog opasnost od ometanja istrage, utjecaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela – kazao je za „Avaz“ Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

On je dodao da je razdvojen predmet u odnosu na Ibru Bostandžiju, protiv kojeg je također otvorena istraga zbog pokušaja ubistva. Tužilaštvo je i za Bostandžiju zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu i utjecati na svjedoke.

Obojica su ispitana u Kliničkom centru u Sarajevu.

Adnan Tahirović u srijedu u 6:30 sati upao je u kuću Ibre Bostandžije te je nožem napao njega i njegovu kćerku, svoju nevjenčanu suprugu Alemu Bostandžija. Policija je saopćila da je Ibro nakon toga pucao u glavu Tahiroviću.

Alema Bostandžija više je puta Tahirovića prijavljivala zbog nasilja u porodici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79