Zatražen pritvor za Fuada Isabegovića

Tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Postoji osnovana sumnja da je Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić – macolu, odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom tjemene kosti.

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije, ali su ga dvojica zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine s napadom.

Direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede, operirane su u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla i u stabilnom su stanju.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments