Zatraženo pritvaranje Spahovića i Hasića: Osumnjičeni za pljačku pumpe u Vogošći

Oni se sumnjiče da su opljačkali benzinsku pumpu u Vogošći nakon čega su se dali u bijeg prema Sarajevu u kojem su, nakon filmske potjere u centru grada, presretnuti i privedeni

 

Sarajevsko tužilaštvo zatražilo je od Kantonalnog suda u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za Benjamina Spahovića i Nedima Hasića, koji su u noći sa srijede na četvrtak uhapšeni nakon policijske potjere u centru Sarajeva.

Prema riječima Azre Bavčić, portparola Tužilaštva, pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi mogli da pobjegnu iz BiH i ponove krivično djelo. Obojica se, dodaje ona, terete za krivično djelo razbojništvo uz upotrebu oružja, dok se Hasiću na teret stavlja i nedozvoljeno nošenje oružja, prenosi Oslobođenje.

 

Podsjećamo, oni se sumnjiče da su opljačkali benzinsku pumpu u Vogošći nakon čega su se dali u bijeg prema Sarajevu u kojem su, nakon filmske potjere u centru grada, presretnuti i privedeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79