Zatraženo ukidanje svih covid mjera za ulazak u Bosnu i Hercegovinu

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dostavilo je je Incijativu za ukidanje posebnih mjera za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

S obzirom da je trenutna epidemiološka slika u Bosni Hercegovini već duži vremenski period povoljna, a vodeći se službenim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Javne zdravstvene ustanove RS-a, ovo ministarstvo je dostavilo prijedlog Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercergovine na daljne postupanje.

Ministar Josip Grubeša je istakao da ovaj prijedlog ne znači završetak pandemije koronavirusa, niti da građani ne trebaju voditi računa o svom zdravlju sukladno preporukama nadležnih tijela.

Ministarstvo pravde BiH na ovaj način uputilo je Incijativu kako bi Vijeće ministara BiH stavilo van snage “Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79