Zatražila da joj pronađe nekoga ko bi, uz obećanu nagradu od 2.000 KM, ‘ubio jednu ženu'”

Potvrđena je optužnica protiv Slavice Jovanović (60) iz Srebrenice, a koju terete da je planirala vješanje sugrađanke Rade I. (54), vjerujući da joj je – suparnica.

Sudeći po optužnici, Jovanovićeva je zločin smislila jer je sumnjala da je njen suprug Simo Jovanović u ljubavnoj vezi sa Radom.

“Optužena je 2016. godine  imala namjeru da ubije Radu. Više puta je u junu 2016. godine od Mladena J. iz Srebrenice zatražila da joj pronađe nekoga ko bi, uz obećanu nagradu od 2.000 KM, ‘ubio jednu ženu'”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, Slavica je Mladenu dala svoj broj mobilnog telefona i lozinku za poziv koja glasi: “Kupovina ili popravka televizora.”

U ovom scenariju, koji podsjeća na radnju iz američkih trilera, jedan od presudnih datuma bio je 28. jul 2016. godine.

“Vjerujući da se radi o muškarcu koji je spreman da ubistvo počini, Slavica je tog dana stupila u kontakt sa prikrivenim istražiocem, a već sutradan, 29. jula 2016. godine mu je u Srebrenici uručila cedulju sa imenom, godinom rođenja i brojem telefona Rade, zatraživši da ona bude obješena nedjeljom, jer tada na području gdje Rada živi ‘ima manje policije'”, piše u optužnici.

Optužena je, sudeći po optužnici, i te kako bila uporna.  Navodi se, primjera radi, i da je 28. avgusta 2016. godine, od njoj poznatog lica, koje je takođe nagovarala da ubije Radu, pokušala saznati detalje o ljubavnoj vezi na koju je sumnjala.

“Rekla mu je: ‘Čuješ, da je likvidiraš, da je nestane, da je likvidiraš’, što je ovo lice odbilo”, navodi se u optužnici.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Jovanovićeva je, po svemu sudeći, namjeravala da se što prije riješi žene za koju je vjerovala da joj je suparnica, te je stoga ponovo kontaktirala prikrivenog istražioca.

“U telefonskom kontaktu sa istražiocem 31. avgusta 2016. godine u 17.14 i 1. septembra te godine u 9.23 tražila je da se ‘to’ završi što prije i da on ne odustaje, a da će obećanu nagradu isplatiti po okončanom ubistvu”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da o konačnom iznosu nagrade trebalo je naknadno da se dogovore, ali je ona, ne znajući da su njene namjere osujećene i da zapravo pregovara sa istražiocem, uhapšena.

“Uhapsili su je 2. septembra 2016. godine u 11 časova pripadnici bijeljinske policije”, ističe se u optužnici.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Jovanovićeve potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u ovom gradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments