Zatvara se ljetna sezona na Panonskim jezerima: Ove godine oboren rekord posjećenosti

Zatvara se ljetna sezona na Panonskim jezerima: Ove godine oboren rekord posjećenosti


Danas se zvanično zatvara ljetna turistička sezona na Panonskim jezerima u Tuzli, a sezona će biti upamćena po postavljanju novog rekorda posjećenosti.

Prema podacima Javnog komunalnog preduzeća Panonnica, do 17:30 sati registrovano je 499.618 ulazaka u kompleks Panonskih jezera od početka sezone 1. juna.

Time je oboren rekord iz 2015. godine, kada je zabilježeno 450.000 posjeta. Ova sezona trajala je 90 dana neprekidnog rada, a iako se zvanično zatvara, Panonska jezera će nastaviti s radom tokom septembra zbog povoljnih vremenskih uslova, ali uz snižene cijene ulaznica i usluga.

Cijene ulaznica su sada: redovna 5 KM, povlaštena 3 KM, dječija 2,5 KM, dok djeca do četiri godine imaju besplatan ulaz.

Sezona je privukla posjetioce iz gotovo svih dijelova Bosne i Hercegovine, regiona, ali i Evrope, što pokazuje potencijal za dalji razvoj turizma u Tuzli, Tuzlanskom kantonu, i Bosni i Hercegovini.

Iz JKP Panonnica pozivaju građane Tuzle i goste iz drugih gradova da nastave posjećivati kompleks tokom septembra, posebno u vrijeme održavanja događaja kao što su internacionalni moto susreti Bike Fest Panonika 2024 (6.9.-8.9.), susreti raftera Raftlook 2024 (14.9.-15.9.), te takmičenje Tuzla Panonika Triatlon (29.9.), čiji će plivački dio biti održan na Panonskim jezerima. Kupljene sezonske ulaznice važe do kraja ljetne sezone 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija