Zatvara se McDonald's u Titovoj ulici u Sarajevu

McDonald's restoran u Titovoj ulici u Sarajevu morat će zatvoriti do kraja ovo mjeseca. I to zato što nije plaćao kiriju, piše Raport.

Rezultat je to drugostepene presude Kantonalnog suda u Sarajevu čine je ta stvar postala pravosnažna.

Naime, kompanija Gliese 581g d.o.o., čiji je vlasnik Haris Ihtijarević, ima licencu da zastupna najveći svjetski restoran brze hrane.

Oni su sklopili ugovor s Raiffeisen bankom o zakupu poslovnog prostora u centru Sarajeva.

Međutim, iz nekog razloga McDonald's odnosno Ihtijarevićeva kompanija nije plaćala kiriju.

Raiffeisen banka cijelu slučaj stavila je pred sud i dobila spor. Sad kompanija Gliese 581g mora isplatiti kirije za 2015. i 2016 godinu te zatezne kamate. Sve ukupno će izaći na oko 1,2 miliona KM, a uz to ide i ‘deložacija’ McDonaldsa.

Prema drugostepenoj presudi koja je u posjedu Raporta, kompanija koja ima licencu McDonald'sa žalila se između ostalog jer su oni uložili u objekt. Međutim, kako se navodi, u ugovoru je predviđeno da Gliese 581g kiriju počne plaćati tek nakon 8 mjeseci.

Također, utvrđeno je da se u ugovoru navodi da adaptaciju prostora kompanija radi na svoj vlastiti rizik, te da Raifeisen banka nema ništa s tim.

Zbog toga je sud i odbio takve argumente, kao i onaj u kojem se bivša uprava Raffeisen banke sumnjiči za pranje novca.

Sud je i taj argument odbio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79