Zatvoren granični prelaz između BiH i Crne Gore

Granični prijelaz Vraćenovići, na putu Nikšić- Bileća, od danas će biti zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Vlada Crne Gore je ranije usvojila informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prijelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, najkasnije do 1. juna.

“MUP preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prijelaza Vraćenovići -Deleuša, u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić-Bileća – ističe se u saopćenju.

U saopćenju se dodaje da je novac za izgradnju graničnog prijelaza obezbijeđen sektorskom budžetskom podrškom EU s ciljem unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

Iz crnogorskog MUP-a su naveli da će u periodu zatvaranja graničnog prijelaza Vraćenovići saobraćaj biti preusmjeren na druge granične prijelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj.

To se prije svega odnosi na granični prijelaz Ilino Brdo-Klobuk na putu Nikšić-Trebinje, prijelaz Šćepan Polje-Hum na putnom pravcu Plužine-Foča, kao i na prijelaze Sitnica-Zupci na putu Herceg Novi-Trebinje, Metaljka-Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče i Šula-Vitina na putu Pljevlja-Foča.

U saopćenju se naglašava da će granične policije i carine Crne Gore i BiH povećanim angažovanjem svojih službenika obezbijediti adekvatne mjere s ciljem ubrzanja graničnih procedura.

“Blagovremeno će biti izrađen elaborat privremene saobraćajne signalizacije kako bi se adekvatno usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prijelaza. To uključuje i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje – zaključuje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79