Zatvorena Glazbena škola u Mostaru, zaraženo sedam učenika

Zbog sedam učenika zaraženih koronavirusomu Mostaru je zatvorena Glazbena/Muzička škola Ivana Pl. Zajca čije se prostorije nalaze u Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

– Škola je zatvorena zato što je kod nas najviše učenika koji dolaze iz svih škola. Radi se o sedam srednjoškolaca iz nekoliko mostarskih škola, a svima je poveznica ova ustanova. Međutim nijedan osnovnoškolac niti profesor nisu zaraženi – naveli su iz te škole.

Kako navode škola broji 320 učenika koji pohađaju klasične osnovne i srednje škole širom grada, pa je velika opasnost za širenje koronavirusa .

– Sanitarna inspekcija je bila i naloženo je zatvaranje škole i dezinfekcija svih prostorija, a svi kontakti učenika i njihove klasične škole su obaviješteni o zarazi – tvrde iz te škole.

Nastava će se naredne dvije sedmice, kazali su, odvijati online putem za sve učenike i pratit će se epidemiološko stanje.

U HNK je, inače, danas zabilježen najveći broj oboljelih od početka pandemije, čak, 88,od čega je samo u Mostaru njih 50 prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79