Zatvorena klinika u Skoplju: Zaražena direktorica išla na posao

Direktorica Klinike za kožne bolesti u Skoplju (Sjeverna Makedonija) je zaražena koronavirusom nakon povratka iz Italije gdje je bila na skijanju.

Kako piše Republika.mk, Klinika za kožne bolesti je jučer zatvorena, a ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče je istakao da će direktorica biti razriješena dužnosti odmah nakon izbora jer nije poštovala preporuke za sprečavanje širenja zaraze.

Klinika zatvorenaFOTO: ILUSTRACIJA

Po povratku iz Italija doktorica je pet dana radila u bolnici i iz sigurnosnih razloga bit će izvršena testiranja. Nakon zatvaranja Klinike za kožne bolesti, svih 64 zaposlenih je dobilo preporuke da ostanu u kućnoj izolaciji, kao i 13 pacijenata koji su se prošle sedmice liječili u dnevnoj bolnici.

Ona je četvrta osoba koja je zaražena koronavirusom u Makedoniji. Osim nje, zaraza je otkrivena kod još jedne žene koja se vratila iz Italije u Skoplje te kod bračnog para iz Debara koji su također bili u Italiji prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79