Zatvorenici pomoću fotografija djece pokušali unijeti narkotike u zatvor

Zatvorenici pomoću fotografija djece pokušali unijeti narkotike u zatvor


Policijski službenici Federalne uprave policije su danas u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa Kazneno popravnim zavodom u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Sarajevu izvršen je pretres zatvorske ćelije navedenog Zavoda, u koju je smješten osuđenik iz Sarajeva, inicijala S.Z. (1994.), radi izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnog djela teška krađa.

Prilikom pretresa zatvorske ćelije pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Kako nezvanično saznajemo, grupa lica sklona vršenju inkriminisanih aktivnosti sa opojnim drogama čekala je da se završi pretres objekta sa službenim psima, a zatim su na vrlo sofisticiran način pokušali unijeti narkotike u zatvor. U pokušaju su koristili određene fotografije djece. Fotografije su modificirali, a zatim termički u njih utisnuli narkotike.

Odjel za narkotike Federalne uprave policije, u saradnji sa Kazneno popravnim zavodom u Sarajevu, bio je u toku ovih dešavanja i blagovremenom reakcijom zaustavili su poduhvat zatvorenika.

Svi zatvorenici su nakon akcije podvrgnuti medicinskom testiranju, ali ni kod jednog od njih utvrđeno prisustvo droge u organizmu prenosi Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija