Zatvorenici tuku čuvare u KPZ Tuzla: “U dva dana, napadnuta su dva čuvara”

Policija Tuzlanskog kantona danas je privela 27-godišnjeg Safeta Abidović koji je u subotu pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Kozlovac u Tuzli. Njegov bijeg pokrenuo je istragu šta se događa iza zidina tuzlanskog KPZ-a.

Kako saznaje portal Crna-Hronika zatvorenici, opasni momci sa punim kriminalnim dosjeom mjesecima tuku zatvorske čuvare u ovoj kazneno-popravnoj jedinici.

Upravo je Safet Abidović koji se na društvenim mrežama hvalio da je poznanik Beriza Kabilovića pretukao zatvorskog čuvara prije nego što je uspio pobjeći.

“U dva dana napadnuta su dva zatvorska čuvara. Jutro prije Safetovog bijega napadnut je zatvorski čuvar koji je pretučen, ali je zadobio lakše povrede. Provjerava se ima li ovaj incident veze s bijegom Abidovića.”

Kako je potvrđeno iz MUP-a TK, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla, su u saradnji sa policijskim službenicima PS Istok, postupajući po raspisanoj centralnoj potrazi, a na osnovu operativnih podataka i saznanja, locirali i pronašli S.A. (27) iz Tuzle. On je danas oko 13.45 sati lišen slobode..

Lišen slobode opasni Safet Abidović

Ostavlja se pitanje kako je uspio pobjeći te ko tuče zatvorske čuvare u KPZ Tuzla.

O navedenome je obaviješten dežurni Tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok je S.A. nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost KPZ Tuzla, odnosno vraćen na izdržavanje kazne zatvora, saopćeno je.

Tuzlanski kralj podzemlja će narednih 20 godina provesti iza rešetaka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79