Zatvorenici u državnom zatvoru u štrajku glađu!?

Jučer ujutro su svi zatvorenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija BiH, poznatijeg kao „državni zatvor“ u Vojkovićima, kolektivno stupili u štrajk glađu i odbijaju hranu, objavio je poslanik Nebojša Vukanović.

Prema pouzdanim informacija koje sam dobio iz Istočnog Sarajeva, jutros (op.a. jučer ujutro) su svi zatvorenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija BiH, poznatijeg kao „državni zatvor“ u Vojkovićima, kolektivno stupili u štrajk glađu i odbijaju hranu, nezadovoljni zloupotrebama i odnosom zatvorske uprave. Zatvorenici traže da im se obezbijedi da primaju pakete i posjete članova porodice, u skladu sa Zakonom, objavio je poslanik Nebojša Vukanović.

Zatvorenici su nezadovoljni odnosom i radom Siniše Perkovića, bivšeg direktora Vodovoda i kanalizacije u Istočnom Sarajevu i kadra SNSD-a, te Milenka Vidovića, kadra HDZ-a, te Marka Paprice, također kadra SNSD-a koji je za kratko vrijeme visoko napredovao od običnog policajca do inspektora nakon što je na volšeban način stekao diplomu.

U zatvorskim ustanovama, kao i cijelom društvu i javnoj upravi vlada velika korupcija, a čelni ljudi zatvorskih ustanova često zloupotrebljavaju položaj i funkciju, za novac i razne usluge izlaze u susret zatvorenicima i daju povlastice i pogodnosti, od posjeta do slobodnih dana, vikenda i izlazaka iz pritvora.

Šta je problem sa zatvorenicima u zatvoru u Vojkovićima saznaće se uskoro, a možda se narednih dana u javnosti oglase upravnik Petković i njegovi saradnici, kažu šta je navelo zatvorenike da kolektivno stupe u štrajk glađu i da li se krše zakoni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79