Zatvoreno gradilište u centru Sarajeva: Najefikasnija inspekcijska akcija

Zatvoreno gradilište u centru Sarajeva

Najefikasnija inspekcijska akcija

Federalna inspekcija je u večernjim satima izašla na teren, po pozivu Faruka Kapidžića člana Državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, zatvorila tek otvoreno gradilište i obustavila radove u samom centru glavnog grada u okviru nacionalnog spomenika Historijskog urbanog krajolika Sarajevo.

Novo gradilište u srcu Sarajeva: U bh. metropoli nema mjesta ni za pješačka ostrva

– Ko je odgovoran za radove bez dozvole to ćemo u narednom periodu ustanoviti i obavijestiti javnost te svakako zahtijevati od odgovornih da snose posljedice.

Bitno je uspostaviti red, a to sigurno hoćemo svejedno koja politička opcija ili čiji pojedinac ga remetio, rekao je Kapidžić.

O ovome pitanju se oglasio i Srđan Mandić, načelnik Općine Centar

– Večeras u 21 sat su započeli radovi na sanaciji, popločavanju i uređenju trga ispred upravne zgrade “Sarajevo šuma” . U 21:23 stigao je Federalni inspektor, bez ikakvog zvaničnog papira, zaustavio radove i blokirao gradilište. U pitanju je izmijenjeni projekat, bez ikakvih “neiskrenih” namjera, kako nam je to nedavno napisala Kapidžićeva šefica gđa Anđelina Ošap Gaćanović. I, opet zabrana, najefikasnija inspekcijska akcija u istoriji BiH! G. Kapidžiću, prvo nam niste dali da mijenjamo vodovodne cijevi u centru grada, usporavate uređenje Parka gdje je bila Kalin hadzi Alijina džamija. Opstruišete sanaciju šetnice u velikom parku, projekat za koji ste dali usmenu podršku. Ne dozvoljavate rekonstrukciju Gospodičine kuće, spriječavate privatne investitore. A nas optužujete da rušimo državu! Smijete li poslati inspektora u Banja Luku ili Mostar da zaustavi sanaciju trga.

Naravno da ne! Sramite se zbog svega ovoga. Ali, oktobar je blizu. Uredićemo mi Opštinu Centar, budite sigurni. Idemo dalje, poručio je Mandić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79