Zavirite u unutrašnjost bolničke sobe u kojoj se liječi Trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump zaražen je koronavirusom, a liječi se u vojnoj bolnici “Walter Reed”.

On je putem Twittera uputio poruku da mu je dobro.

“IIde dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas”, objavio je Trump. Također je pohvalio sve koji brinu o njemu u bolnici.

“Doktori, medicinske sestre i svi u velikom medicinskom centru Walter Reed, kao i drugi iz isto tako nevjerovatnih institucija koji su im se pridružili, nevjerovatni su!!! U posljednjih 6 mjeseci postignut je ogroman napredak u borbi protiv ove kuge. Uz njihovu pomoć, osjećam se dobro”, napisao je Trump.

O njemu će u bolnici u Marylandu brinuti 7.000 pripadnika medicinskog osoblja, uključujući neke od najcjenjenijih ljekara u SAD, piše Daily Mail.

Trump boravi u predsedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odjeljenju, u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odjeljenju 71 predsjednički apartman jedna je od šest soba rezervisanih za visoke zvaničnike američke vojske i Bijele kuće.

Apartman je posebno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom.

U sklopu ovog medicinskog centra također je i Institut za istraživanje Silver Spring, gdje naučnici rade na razvoju vakcine i liječenju infektivnih bolesti poput COVID-19.

Predsjedničko krilo sadrži trpezariju s kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta, te sobe opremljene sofama predviđene za prijem posjetilaca. Predsjedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to, apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsjednik mogao nesmetano da obavlja predsjedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsjedničkog apartmana, za koga se ne zna je li u međuvremenu preuređen.

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktuelni predsjednik SAD hospitaliziran u medicinskom centru u Marylandu. U Walter Reedu zadnji se liječio Ronald Reagan nakon što je teško ranjem prilikom atentata na njega 30. marta 1981. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79