Završen konkurs za prijem višeg referenta na neodređeno, Jasmina Bešić primljena preko štele?

Jasmina Bešić novi je viši referent za ovjeru prepisa i legalizaciju potpisa u Općini Hadžići. Za prijem na ovu poziciju, na neodređeno vrijeme, Općina je raspisala konkurs prošlog mjeseca.

O njenom izboru za rad u Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove ostali kandidati, koji nisu prošli, o tome su obavješteni putem pošte koja im je dostavljena na kućnu adresu. 

Javni poziv

– Općinski načelnik izvršio je izbor među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove na javnom pozivu. Opredijelio se za Jasminu Bešić iz Hadžića – piše između ostalog u dostavljenoj obavjesti.

Međutim, njen izbor izazvao je ogorčenje kod ostalih kandidata koji su uložili žalbu na njen izbor jer smatraju da je navodno rodbinskim vezama došla na tu poziciju.

  • Obavijest koja je stigla kandidatima na kućnu adresu

    Obavijest koja je stigla kandidatima na kućnu adresu

    Foto: Avaz

Ništa ne bi bilo sporno da dotična na ovu poziciju nije u srodstvu sa Fahretom Lihovcem, koji je član kadrovske komisije. Do kada ćemo trpiti autokratiju nekolicine gdje oni imaju prioritet u odnosu nan as građane drugog reda gdje se zapošljavaju po rođačkoj, stanačkoj vezi… – kažu ogorčeni kandidati.

18 prijava

S druge strane ove navode iz Općine Hadžići kategorički odbacuju i tvrde da su navodi netačni.

Nakon što je upražnjeno mjesto višeg referenta načelnik je formirao Komisiju za provođenje javnog oglasa za prijem te raspisao javni oglas na koji je pristiglo ukupno 18 prijava. Komisija je načelniku dostavila zapisnik u kojem su tri kandidata zadovoljila uslove koje su tražne konkursom. Na osnovu ovlaštenja koja su mu data zakonom načelnik je izabrao Jasminu Bešić. Ona je samohrana majka dvoje maloljetne djece. Sa članovima komisije i načelnikom nije ni u komšijskim a kamo li u rodbinskim vezama – kazali su iz kabineta načelnika.

Ističu, da u konkretnom slučaju u sastavu Komisije za provođenje javnog oglasa nije bilo imenovano lice Fahret Lihovac, a naglašavaju i to da takvu osobu ne poznaju prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79