Završen protest ugostitelja u Sarajevu: Blokirali cestu!

Oni su krenuli u protestnu šetnju od Vječne vatre do zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Ispred Vječne vatre u 13 sati okupilo se oko 200 nezadovoljnih ugostitelja, a kako javljaju “Avazovi” reporteri s lica mjesta, organizatori naglašavaju da je neophodno poštovati epidemiološke mjere, odnosno držati distancu i ne skidati maske.

Kako je navedeno, traže od Vlade da se potpuno zatvori Kanton Sarajevo, ako se već uvode ovakve selektivne mjere.

– Danas ovdje nisu samo ugostitelji, već i zanatlije, muzičari, i ostali radnici, konobari. Mi tražimo potpuni lockdown – kazao je Adil Šurković, jedan od nezadovoljnih ugostitelja.

Dodao je da će ljudi koji su slobodni dva dana širiti virus po ostatku BiH.

Potpuno zatvoriti Kanton

– Mi smo Vladi KS dali svoje zahtjeve, oni znaju šta im je raditi. Ukoliko ne povuku ovakvu odluku, mi izlazimo na demonstracije opet, bit će nas više. Cijeli grad je ogorčen. Nema vakcina – istakao je Šurković.

Demonstranti su skandirali “kupite vakcine”, a ispred zgrade Vlade KS pozivali su premijera Edina Fortu da izađe i obrati im se. Predstavnici ugostitelja ušli su u zgradu Vlade u kojoj se trenutno održava sjednica kako bi im predočili svoje zahtjeve.

Nakon što su saznali da im se Forto neće obratiti, demonstranti su nakratko blokirali glavnu saobraćajnicu.

Ugostitelji i ostali građani koji su protestovali u koloni su se vratili pred Vječnu vatru nakon čega su završeni današnji protesti.

Najavili su nove proteste u utorak prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79