Završena obdukcija tijela Advije Kanlić, patolog Željko Karan šalje nalaz Tužilaštvu KS

Prema nalogu Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske patolog Željko Karan danas je završio obdukciju preminule Advije Kanlić, jedne od prvih žrtava koronavirusa u Sarajevu. Ipak, Karan nam nije mogao otkriti uzroke smrti preminule žene iz Hrasnice.

“Obdukcija je završena. Trenutno se bavim izradom foto dokumentacije te obdukcije. Kasnije slijedi izrada zapisnika i neke druge stvari koje ćemo predati. Prema dogovoru sa nadležnim tužiocem, stav je da se nikakve informacije ne saopćavaju”, kazao nam je Karan te dodao da će tužioc odlučivati o informisanju javnosti u ovom slučaju.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 25. marta ove godine formiralo je predmet u vezi smrti Advije Kanlić, samo dan nakon što je ona preminula na putu do Doma zdravlja Ilidža. Naknadno je utvrđeno da je Kanlić bila pozitivna na koronavirus, a obdukcija će utvrditi da li je Covid-19 uzrok njene smrti.

Preminula žena je u nekoliko navrata dolazila u Dom zdravlja gdje je praćeno njeno zdravstveno stanje, ali prema navodima njene porodice, ljekari je nisu željeli testirati na koronavirus.

Nezir Kanlić, sin preminule Sarajke, ranije je poručio da neće klanjati dženazu svojoj majci dok se ne izvrši obdukcija.

On smatra da se pokušavaju zataškati greške medicinskog osoblja u domovima zdravlja Hrasnica i Ilidža, gdje su u početku odbijali pružiti pomoć njegovoj majci i na vrijeme je testirati prenosi Klix.

Karan: Baš ništa ne mogu kazati o obdukciji tijela Advije Kanlić, bune se iz Tužilaštva


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79