Foto: Fena
Završena prijava na konkurs: Počela testiranja za novog direktora Porezne uprave FBiH

Završena prijava na konkurs: Počela testiranja za novog direktora Porezne uprave FBiH


Nakon što je 18. jula istekao rok za prijavu na konkurs za direktora Porezne uprave Federacije BiH, Agencija za državnu službu FBiH organizirala je polaganje ispita općeg znanja za sve kandidate koji su se prijavili, potvrđeno je za „Avaz“.

Kandidati koji uspješno polože ovaj ispit pristupit će daljem testiranju, uključujući polaganje stručnog ispita, u skladu s procedurom konkursa.

Među prijavljenima se nalazi i trenutni direktor Porezne uprave FBiH, Šerif Isović, no prema izvorima „Avaza“, za najvjerovatnijeg kandidata za ovu funkciju smatra se magistar ekonomije Muhamed Hasanović, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika ministra finansija i trezora BiH.

Hasanović uživa podršku stranaka koje čine aktuelnu parlamentarnu većinu, dok je pozicija direktora Porezne uprave FBiH pripala SDP-u prema dogovoru o raspodjeli funkcija.

Isović je na čelu Porezne uprave FBiH proveo devet godina, tokom kojih je obavljao funkcije vršioca dužnosti direktora, a kasnije i direktora nakon što je dobio pravnu bitku protiv tadašnje Vlade FBiH vezano za konkurs iz 2015. godine. Ovaj konkurs, kojim su obuhvaćene pozicije direktora i zamjenika direktora, izazvao je pravne sporove, ali Isović je uspio izboriti se za svoju poziciju.

Daljnji koraci u proceduri konkursa uključuju stručni ispit, nakon čega će se znati ko će preuzeti čelnu poziciju ove ključne institucije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija