Završeno ispitivanje uhapšenog Zije Mutapa u SIPA-i, prenoćit će u ovoj policijskoj agenciji

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) okončano je ispitivanje uhapšenih osobe zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”, saznaje “Dnevni avaz”.

Ovu informaciju potvrdila je za “Avaz” Nina Kisić, advokatica uhapšenog Mutapa.
Velika aleja

Pripadnici SIPA-e, podsjećamo, zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage uhapsili su danas u Sarajevu Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, te Ziju Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

Dupovac je bio šef Odsjeka za saobraćajne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić nastradao, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, u prisustvu roditelja.

Hapšenja su obavljena po nalogu Tužilaštva BiH, a izvršen je i pretres na dvije lokacije, na Ilidži i Stupu.

Kisić nam je rekla da je nakon ispitivanja Mutapu određeno 24 -satno policijsko zadržavanje. To znači da će prenoćiti u SIPA-do, sutrašnjeg prijedloga Tužilaštva BiH.

– Ono što mogu reći da je ispitivanje u SIPA-i okončano i da ćemo sutra tokom dana imati više informacija. U ovom trenutku ne znamo šta će tražiti Tužilaštvo, tačnije koje mjere – kaže Kisić.

Kako se branio

Na pitanje da li se Mutap branio šutnjom, iznosio odbranu, Kisić kaže da će o tome biti govora kasnije.

– Sve ćemo saznati nakon što odluku donese Sud- kaže Kisić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79