Završeno ročište: Sporne fotografije Mehmedagića i Sarajlića, odbrana tvrdi da je sve lični konflikt

Na Sudu Bosne i Hercegovine završeno je ročište o određivanju mjere pritvora direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću. Tužilac Oleg čavka zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora zbog kršenja mjera zabrane. Odbrana tvrdi: Ovo je nastavak kampanje protiv Osmana Mehmedagića.

Advokati Nermin Mulalić i Senka Nožica kazali su kako sav proces “prelazi u lični konflikt tužioca Čavke i Mehmedagića”.

Čavka je istakao kako Tužilaštvo BiH ostaje pri svom zahtjevu. Naveo je kako je Tužilaštvo BiH došlo do informacija i dokaza, da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu sa osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se sukladno izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

Dodao je kako im je potvrđeno od Granične policije BiH da je Mehmedagić bio u istom avionu sa Asimom Sarajlićem te da je dobio fotografije s aerodroma.

Sud BiH će donijeti odluku u zakonom predviđenom roku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79