Završetak konkursa: Šest prijava za novog direktora SIPA-e

Završetak konkursa: Šest prijava za novog direktora SIPA-e


Na konkurs za direktora SIPA-e, koji je raspisao Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH prije 15 dana, pristiglo je ukupno šest prijava, saznaje portal “Avaza”.

Zvanično, prijave su okončane u subotu, 22. juna, no moguće je da stigne još nekoliko prijava poštom.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH će otvoriti pristigle prijave na sjednici planiranoj za juli, kada će biti poznato ko se sve prijavio na konkurs za direktora SIPA. Prijave su dostavljene u zatvorenim kovertama, te će se tada saznati i identiteti kandidata.

Prema dosadašnjim informacijama, mjesto direktora SIPA-e pripast će Srbinu, s obzirom da su na čelu Granične policije BiH Hrvat, na čelu OSA-e Bošnjak, kao i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Među kandidatima koji su se prijavili nalazi se i aktuelni direktor Darko Ćulum, kojem četverogodišnji mandat istječe 14. jula, ali ima pravo na još jedan mandat. Također, prijavu je poslao i Ljubiša Pandurević, aktuelni načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e. U konkurenciji su i Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, te Boro Šarić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u MUP-u RS.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH provodi kompletnu proceduru izbora direktora SIPA, od kontrole prijava do intervjua, na osnovu čega sastavlja rang listu uspješnih kandidata. Konačna odluka o imenovanju direktora donosi se na prijedlog ministra sigurnosti BiH, a imenuje ga Vijeće ministara BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija