Zbog asfaltiranja mostova kod tunela Vranduk II saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom

Na jake udare vjetra iz BIHAMK-a jutros upozoravaju vozače na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na području Livna, Bosanskog Grahova, Mrkonjić Grada i Glamoča. Pažnja je skrenuta i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

– U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se večeras do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

– Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu – saopćenoj e iz BIHAMK-a.

Podsjetimo, na snazi je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79