Zbog ataka na policajce Ališpago zadržan u Tužilaštvu KS

Zulfikar Ališpago predat je sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je napao policijske službenike na području Hadžića.

Osumnjičeni Ališpago će, kako je Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) rekao službenik za informisanje u Kantonalnom tužilaštvu Alem Hamzić, biti zadržan 24 sata te će ga postupajuća tužiteljica ispitati i donijeti odluku o daljim mjerama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su prethodno saopćili da su službenici Jedinice za saobraćaj lišili slobode Ališpagu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

– On je u ulici Donji Hadžići (općina Hadžići) prilikom intervencije nasrnuo na policijske službenike, nanijevši jednom od njih lakše tjelesne povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu – navode u MUP-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79