Zbog baterije smartfona izgorio je stan – evo što možete napraviti da se to ne dogodi i vama

Slučajevi poput onog u Zadru na zorni način dokazuju da mobilni uređaji koje nosimo u džepu definitivno zahtjevaju malo više korisničke pažnje – pogotovo tijekom vrućih ljetnih dana

Sinoć je u stanu u Zadru neispravna baterija u smartfonu uzrokovala požar. Na teren je poslano jedanaest vatrogasaca s pet vozila, a s vatrom su se borili čak tri sata.

Premda na ni jedan način savjetom ne možemo pomoći vlasniku stana, vrijedi obratiti pažnju na uzrok požara i načine na koje ih i vi možete minimalizirati. Baterija koja je uzrokovala požar mogla je eksplodirati iz dva razloga.

Prvi mogući uzrok eksplozije možda je fizičko oštećenje na samoj bateriji. Baterije koje koristi većina modernih smartfona strahovito su osjetljive na mehanička oštećenja, što znači da ako vam uređaj padne na tlo i primjetite da je baterija okrznuta, vrijeme je za hitnu posjetu servisu. Oštećene baterije će u najboljem slučaju raditi neispravno, a u najgorem vam eksplodirati dok je smartfon u džepu, dok razgovarate ili kada uređaj spojite na punjač.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79