Zbog bolesne nane Nedim iz Tuzle postao uspješan ljekar

Oduvijek sam znao da je medicina moj poziv i nisam razmišljao o drugim alternativama”, kazao je Nedim Selimović.

Rođeni Tuzlak po zanimanju je doktor medicine, a trenutno i doktorant na Doktorskom studiju “Biomedicina i zdravstvo”. Ljubav prema ovom pozivu nosi iz djetinjstva o tome su mu pričali i roditelji.

“Kada su me kao dječaka vodili doktoru, često sam pitao ljekare da mi pokažu stetoskop, špatule i slično. Također, stara majka je bila bolesna, pa sam joj uvijek kao mali govorio da ću biti ljekar da je izliječim. Tako je i bilo”, prisjetio se Nedim.

Nakon srednje škole je upisao studij medicine i zadovoljan je onim što taj studij pruža, iako ima dosta prostora za poboljšanje.

“Mislim da gdje god da studirate, mnogo toga zavisi od induvidualnog pristupa, volje i želje studenta da istražuje i napreduje u određenoj oblasti. Na našim područjima nemate uslove kao u nekim zapadnim institutima.  Tu ima mnogo improvizacije barem kada se radi o praktičnom dijelu.  Što se tiče profesora i teoretskog znanja zaista imamo  dobre profesore”, pojašnjava ljekar i dodaje:”S druge strane ne mogu reći da sam zadovoljan sistemom u kojem živimo, u kojem studiramo i radimo. Tu ima mnogo mjesta za poboljšanje“.

Objavama na TikToku inspiriše mlade

Anegdote iz svoga života ovaj mladi ljekar već neko vrijeme dijeli na TikToku i tako uljepšava dane svojim pratiteljima.

“Ja sam zapravo na završnoj godini studija, početkom COVID pandemije iz neke zabave objavio par tiktok videa sa svojom rahmetli majkom. Već nakon prvog videa, ti tiktok-ovi su pobrali simpatije gledatelja. Upravo radi moje majke koja je bila zaista jedna ogromna ljudska gromada i insan. Ona je mnoge ljude podsjećala na njihove majke, nene i iz tog razloga su i posjećivali moj profil”, pojasnio je Nedim za NeonTV.

 

@neth.o #onthisday ♬ Ruža – Dino Merlin

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79