Zbog čega je Matej sumanuto trčao po Beogradu? Njegov kolega uvjeren je u mogući razlog: Ne bi me čudilo da prijatelji nešto kriju

– Niko od nas ne bi htio biti u koži Matejevih roditelja i sestara. Doista je uznemirujuće gledati snimke koje su se pojavile u medijima i na kojima se vidi kako on potpuno izgubljeno trči ulicama. Mnogi sad spekuliraju da je bio ušlagiran, pod utjecajem droga.

Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge. Uvjereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo halucinirati, bježati od nečega. Nema drugog objašnjenja.
Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živio je za putovanja, sticanje novih iskustava, volio je život i nije se ograničavao, rekao je jedan Matejev školski kolega.

Prijatelj nestalog iz splitskog Manuša nevoljko samo napominje da je peteročlana porodica Periš funkcionirala vrlo skladno, pa i kad se brak Matejevih roditelja raspao.

– Neno je djecu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obje kćeri i sina jer su ih on i supruga odgojili u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakva razloga, samo tako, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada, kaže Nenadov prijatelj iz kvarta čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

Dodaje da Matej nije bio “dijete koje žica novac, nego ga je sam zarađivao radeći ljeti kao skiper tako da se ni po jednoj osnovi ne može u njega uprijeti prstom da je bio loš momak i u lošem društvu”.

– Nadam se samo da će se što prije ova agonija oko nestanka razriješiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo i dobivamo informacije na kapaljku. Pokušavao sam kontaktirati jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvjereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam što bih mislio jer ni oni nisu loši dečki, zaključio je susjed nestalog mladića, piše Jutarnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79