Zbog čega je Ured za borbu protiv korupcije zabilježio Adema Zalihića?

Adem-Zalihić
Adem-Zalihić

Bljutavim, degutantnim i u najmanju ruku skandaloznim objavama, direktor sarajevske Hitne pomoći posljednih dana stigao je u centar pažnje javnosti.

Zloupotrebljavajući vjeru, Allaha i sveti Kurban bajram Adem Zalihić je kukao što ga Upravni odbor Hitne pomoći, odnosno Vlada Kantona Sarajevo izbacuje iz direktorske fotelje iz koje je, sudeći prema izvještajima, napravio niz nepravilnosti, piše Raport.

Naime, Zalihić se u posljednje vrijeme profilirao kao SDA-ovac nove generacije – populistički nastrojen, eksploatira u javni prostor i u javnu službu ono što bi trebalo biti intimno (vjera), te sve one koji misle drugačije želi proglasiti srbofilima i hamančetnicima.

No, problem je u suštini jednostavan. Zalihić je očigledno bio loš direktor.

Osim što su uposlenici Hitne pomoći i Vladi i medijima slali gomilu pisama u kojima ukazuju na katastrofalne metode rade i nezakonitosti koje provodi, Zalihića je ‘zadokumentovao’ i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS.

Kako se navodi u dokumentaciji, Zalihić je mimo zakona donosio odluke po povećanju plaće uposlenicima koji na to nisu imali zakonsko pravo.

Prema našim informacijama, ovo nije jedina dokumentacija koju je sačunio Ured za borbu protiv korupcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79