Zbog davanja mita Stjepanu Lazareviću, Memiš Hajdarević osuđen na 10 mjeseci zatvora

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Memiša Hajdarevića zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osuđen je jer je 09. novembra 2021, godine zajedno sa otpuženima Almirom Grebom, Muamerom Selimovićem i njegovim bratom Amelom Selimovićem, koji je trenutno nedostupan organima gonjenja, u namjeri da ishode puštanje iz pritvora Muamera, inače, policijskog službenika MUP-a Kantona Sarajevo tada osumnjičenog u predmetu Tužilaštva Kantona Sarajevo, dogovorili sastanak sa također optuženim Stjepanom Lazarevićem.

Za njega su imali saznanja da je korištenjem svog društvenog i uticajnog statusa već posredovao kod određenih nosilaca pravosudne funkcije da izvrše službenu radnju. Sa Lazarevićem su se Memiš Hajdarević, Almir Grebo i Amel Selimović sastali na području Istočnog Sarajeva i tražili od njega da posreduje kod službene osobe puštanje iz pritvora Muamera Selimovića. Za tu uslugu su mu obećali novac i to u iznosu od 1.060 KM kojeg je 15. novembra 2021. godine Memiš Hajdarević i predao optuženom Lazareviću.

– U odnosu na optužene Stjepana Lazarevića, Almira Grebu i Muamera Selimovića suđenje je u toku- navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79