Zbog droge lišen slobode i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da su ga lišili slobode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka prilikom realizacije operativne akcije kodnog naziva “Merlin 2”.

“Osoba će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Protiv njega pokrenuta je i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i on će biti suspendovan”, naglasila je Miljanovićeva.

Danas je potvrđeno da je u akciji “Merlin 2”, usmjerenoj na suzbijanje trgovine drogama, povrijeđena i policijska službenica iz Gradiške, kojoj je tokom lišenja slobode jedne od osumnjičenih prilikom opiranja otkinut nokat, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Nezvanično, slobode su lišeni: Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović u Gradišci, Vedran Trivić u Banjaluci i Emir Spahalić u Prijedoru.

Kako nam je potvrđeno, policajka je povrijeđena dok je pokušavala osumnjičenu sprovesti na kriminalističku obradu, a nakon toga odmah je morala ljekaru.

Policajka je, nakon što joj je ljekar pregledao prst, i hiruški zbrinuta.

Inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS slobode su lišili u petak osam osoba u okviru akcije “Merlin 2”, usmjerene na suzbijanje trgovine drogama.

Slobode lišene osobe sumnjiče da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Kako saznajemo, tokom akcije zaplijenjeni su određena količina marihuane, poluautomatska puška i municija.

Pronađena droga je, kako saznajemo, bila zapakovana u plastičnu vreću, kao i nekoliko manjih pakovanja spremljenih za dalju preprodaju.

Za ovu grupu postoji sumnja da je nabavljala i preprodavala najčešće marihuanu to na području Gradiške te da su poznanicima omogućavali i uživanje u drogama.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, po naredbi Okružnog suda Banjaluka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području PU Gradiška, na jednoj lokaciji na području PU Banjaluka i na jednoj lokaciji na području PU Prijedor.

Predmeti koji su izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste slobode lišene osobe biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz MUP-a su naveli da je cilj akcije razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

“Prilikom sprovođenja akcije ‘Merlin 2’ u Gradišci je povrijeđena jedna policijska službenica, kada je lice lišeno slobode pokušalo da pobjegne”, naveli su iz MUP-a.

Akcija “Merlin 2” izvedena je po naredbi i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79