Zbog duga isključen telefon Hitne pomoći

Broj Hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju u Srbiji od jučer je isključen zbog duga.

Ovo nije prvi put da su telefoni u ovoj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali jeste prvi put da je i 194-94 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejske općine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koju ova služba pokriva. Inače, Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga većeg od 122 miliona dinara, (oko 2 miliona KM), od čega najveći dio iznosi potraživanje distributera lijekova “Fenix”

Telefon Hitne pomoći je u prekidu od jučer popodne.

– Kolega mi je javio oko 18 sati da su telefoni isključeni. Nisam vjerovao da je moguće da je 194 isključen. Dešavalo se već u posljednjih godinu da zbog duga isključe telefone, ali niko nije vjerovao da je moguće isključiti telefon od životne važnosti za pacijente. Taj broj pozivaju ne samo Novobečejci već svi koji se nađu na potezu između Kikinde i Zrenjanina, što je najveći teritorij koji pokriva jedna služba Hitne pomoći u Vojvodini – kažu zaposleni u ovoj ustanovi.

Prema riječima sagovornika, rukovodstvo ustanove je imalo saznanje da će telefoni biti isključeni, ali ništa nije poduzeto. Zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, proširili privremeni broj Hitne pomoći 060-0809413.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments