Zbog fekalija zabranjeno kupanje na još jednoj plaži u Hrvatskoj

Zbog fekalija zabranjeno kupanje na još jednoj plaži u Hrvatskoj


Nakon što je danas objavljeno da je zabranjeno kupanje na plaži Marimex u centru Zadra zbog onečišćenja fekalijama koje su se izlile iz kanalizacije, sada je saopštno da se na plaži u Stonu takođe ne bi trebalo kupati zbog istog problema.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije su obavijestili javnost da se kupanje na plaži u Stonu ne preporučuje do daljnjeg, sve dok se ne riješi problem onečišćenja.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije proveo je ispitivanje kvaliteta mora na ovom kupalištu 24. avgusta, koje je pokazalo da su rezultati analize mora premašili dopuštene granične vrijednosti za indikator fekalnog onečišćenja Escherichia coli.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ston prelaze granične vrijednosti za pokazatelj fekalnog onečišćenja Escherichia coli”, navode iz Zavoda i ističu kako će se uzorkovanje mora ponavljati do prestanka onečišćenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija