Zbog govora mržnje prema LGBT osobama podneseno 66 prijava LGBT

Blonde and redhead woman wrapped in rainbow flag

Forum Progres iz Podgorice uputio je Upravi policije u proteklih mjesec dana 66 prijava zbog govora mržnje, diskriminacije i verbalnog nasilja u online prostoru.

-S velikim žaljenjem moramo da konstatujemo da fenomen govora mržnje i diskriminacije na društvenim mrežama i internetu i dalje ne jenjava u Crnoj Gori te da je LGBTIQ zajednica redovno na meti prijetnji, omalovažavanja i uopšte mržnje od strane pojedinaca u virtuelnom prostoru – navode iz Foruma.

Konstatuju da je osjetan rast komentara ove vrste u prethodnih nekoliko dana, a u jeku skupštinske rasprave o Zakonu u životnom partnerstvu lica istog spola.

-Kakav god ishod skupštinske procedure bio, a očekujemo da će biti pozitivan po LGBTIQ osobe, neminovno je da će doći do osjetnog porasta negativnih komentara i prijetnji na društvenim mrežama. Naš tim će, svakako, ove komentare ispratiti i formirati prijave protiv svih lica koja budu širila mržnju i netoleranciju – kazao je Džon M. Barac, izvršni direktor Foruma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments