Zbog Hafize i islama iz temelja promijenio život: Kako je Nijemac Hans Jorg postao Enes

Enes Hans je ispraćen na vječni počina na mezarju u mjestu Duratbegović Dolac, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a iza njega je ostala supruga Hafiza, zbog koje je Enes Hans promijenio svoju životnu priču

Prije nekoliko dana, tačnije 9. jula u Gornjem Vakufu-Uskoplju klanjana je dženaza i obavljen je ukop 68-godišnjeg Enesa Hans-Jörg Fridricha iz Hamburga.

Enes Hans je ispraćen na vječni počinak na mezarju u mjestu Duratbegović Dolac, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a iza njega je ostala supruga Hafiza, zbog koje je Enes Hans promijenio svoju životnu priču.

Kako je jedan Nijemac izrazio želju da po islamskim propisima bude dostojno ispraćen s ovog svijeta upravo u srednjoj Bosni, ispričao je Isak ef. Ahmetović.

Rahm. Enes Hans-Jörg Fridrich rodio se u Njemačkoj u kršćanskoj porodici, tako se i odškolovao i odrãstao sve dok se nije upoznao i oženio sa jednom muslimankom iz Gornjeg Vakufa. Sa njom u braku je prihvatio i vjeru Islam. Zadivljen postulatima vjere Islama i onim sto ova vjera objašnjava šta se dešava sa insanom nakon njegove smrti, napisao je i testament u kojem je o/poručio da posle njegove smrti, bude po islamskim propisima ukopan u Bosni, tačnije u mezarju džemata Duratbegović Dolac, MIZ G. Vakuf, gdje su ga mnoge džematlije tog kraja, samo po dobru poznavali, napisao je ef. Ahmetović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79