Zbog izvlačenja teretnog vozila obustavljen saobraćaj na cesti Ljubogošta-Sokolac

Zbog izvlačenja teretnog vozila, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ljubogošta-Podromanija u mjestu Rogoušići.

U većem dijelu zemlje vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Čemerno (Tjentište-Gacko) saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20 do 5 sati kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79