Zbog jedne smjene već naplatio 100.000 KM: Mujačić će opet tužiti Vladu TK!

Vlada Tuzlanskog kantona na svojoj posljednjoj sjednici je dala saglasnosti Nadzornom odboru Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. za razrješenje dužnosti direktora, izvršnog direktora za razvoj i marketing, izvršnog direktora za finansije i komercijalne poslove Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o.

Do smjene dužnost direktora JP „Međunarodni aerodrom Tuzla” je obavljao Esed Mujačić, koji je zbog ranije smjene tužio Vladu TK, nakon čega je vraćen na ovu poziciju.

Eseda Mujačića u julu 2014. godine smijenila je ekspertna vlada, koja je formirana nakon februarskih protesta. On je smatrao da je ta smjena nezakonita i tužio je Vladu TK.

– Pokazalo se da sam nezakonito smijenjen i na ime troškova i izgubljenih plaća, u sudskom postupku sam dobio oko 100.000 KM, koje još nisu u potpunosti izmirene – rekao je Mujačić za Faktor.

Svoj drugi mandat na mjestu direktora MAT-a Mujačić je počeo 28. decembra 2019. godine. Izabran je nakon raspisanog konkursa na mandat od četiri godine, dakle, na poziciji je proveo tek nešto više od godinu i po.

– Smatram da je i ovoga puta smjena nezakonita i ponovo ću tužiti Vladu TK. Nema nikakvnog osnova za smjenu, ništa mi nisu našli, zbog toga su i oklijevali sa smjenom, ali su, izgleda, na kraju izgubili strpljenje – rekao je Mujačić za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79