Zbog loših uslova zabranjen saobraćaj…

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica,  Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Jablanica i Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Savu, Lašvu i Drinu. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na širem području Bihaća i Bosanskog Petrovca upozoravamo na jake udare vjetra.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Zadržavanja na graničnim prelazima ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog katoličkog Božića, od danas od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79