Zbog mita u školi, direktor dobio osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM!

Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj, kod Prijedora, optužen za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, priznao je krivicu i pristao da ga Okružni sud Banjaluka osudi na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

Sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je zaključio sa Republičkim tužilaštvom, a Starčević je dužan da novčanu kaznu plati u roku od 60 dana, te neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo.

Predviđeno da mu se izrekne petogodišnja zabrana obavljanja poslova direktora bilo koje obrazovne ustanove. Izricanje presude Starčeviću zakazano je za četvrtak.

Optužnica ga tereti da je tražio 2.000 KM od učiteljice Aleksandre Banović koja je zaposlena na određeno vrijeme u školi gdje je bio direktor. Tražio je da mu pripremi 2.000 KM,  govoreći da će ona zaraditi oko 30.000 KM navodeći da a novac nije za njega, već za druge te obećao da će učiniti sve da je zadrži na poslu.

Navodi se da mu je 10. decembra lani Banovićeva dala 1.000 KM, kada je uhapšen.

Tužilac Dragica Glušac smatra da će se predviđenom kaznom postići svrha kažnjavanja i da je tužilaštvo imalo u vidu da je optuženi neosuđivan, priznao krivicu te je porodičan i ima troje maloljetne djece.

Njegov branilac  Siniša Dakić istakao je da je optuženi priznanjem pomogao da se brže okonča postupak  te je podnio ostavku na mjesto direktora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79