Zbog neplaćenih kazni ostao bez golfa dvojke

Milivoje Borovčanin (31) iz Sokoca u subotu je ostao bez automobila nakon što ga je policija zaustavila i utvrdila da je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Piše: D. Pavlović za Crnu-Hroniku

Naime, policijski službenici Policijske stanice Han Pijesak 31. oktobra, oko 23.45 časova, u Ulici Srpske vojske, opština Han Pijesak, kontrolisali su Borovčanina koji je upravljao volkwagenom, tip golf 2.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da on ima veći broj neplaćenih novčanih kazni u registru novčanih kazni u iznosu od 9.436,20 KM, Nakon toga mu je vozilo privremeno oduzeto. Borovčaninu je izdat je prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH.

Podsjetimo, MUP RS je tokom ove godine oduzeo nekoliko vozila vozačima koji su nakupili veći broj neplaćenih kazni zbog prekršaja u saobraćaju. Tako je u septembru policija u Šipovu oduzela automobil BMW od A. B. nakon što je zatečen kako pijan upravlja vozilom (alkotestiranjem mu je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,74 g/kg).

Daljim provjerama u otkriveno je da je i on višestruki povratnik u činjenju prekršaja te mu je oduzet putnički automobil i uručen prekršajni nalog za učinjeni prekršaj.

Policija u Tesliću je 23. i 24. avgusta oduzela golfa dvojku i hyundai od osoba koje su također višestruki povratnici u činjenju prekršaja.

Istog mjeseca policija u Modriči je oduzela vozilo VW od H.A. sa područja opštine Vukosavlje, koji nije platio 143 prekršajna naloga sa dugom u Registru novčanih kazni u iznosu od 25. 175 KM.

Policija u Modriči je u avgustu i septembru zbog istog razloga oduzela dva vozila VW. Tako je S. A. ostao bez auta jer je vozio prije sticanja prava upravljanja motornim vozilom. Ispostavilo se da i on nije platio prekršajne naloge sa dugom u Registru novčanih kazni u iznosu od 34.150 KM. Od H. A. iz Vukosavlja oduzeto je vozilo nakon što je zatečen kako upravlja automobilom, a nije platio 143 prekršajna naloga sa dugom u Registru novčanih kazni u iznosu od 25. 175 KM.

Iz policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju jer će policijski službenici prilikom kontrole kada utvrde da, lice upravlja prije sticanja prava na upravljanje, upravlja neregistrovanim vozilom ili utvrde da je lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, postupati u skladu sa Zakonom o prekršajima i vršiće se privremeno oduzimanje predmeta prekršaja zbog opasnosti od ponavljanja istog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79