Zbog nepotizma: SBB iz svog članstva isključio Nedžada Hamzića i Lejlu Vuković

Predsjedništvo SBB-a na današnjoj je sjednici usvojilo i zaključak prema kojem su zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona Nedžad Hamzić i Lejla Vuković, zbog nepotizma, klijentelizma i glasanja za zakone koji su nanijeli veliku političku štetu Savezu, isključeni iz SBB-a!

– Jednoglasan stav o isključenju Hamzića i Vuković donesen je nakon što je Predsjedništvo prihvatilo izvještaj Radne grupe SBB-a, koja je utvrdila činjenice, odnosno nepotizam i klijentelizam, koji se direktno odnose na Hamzića i Vuković.

Hamzić je, koristeći stranačku i zastupničku poziciju, između ostalog, zapošljavao članove uže porodice i druge sebi podobne ljude, zbog čega je potvrđena i optužnica protiv tri osobe. Vuković je, uživajući poziciju kantonalne zastupnice i dopredsjednice predsjedavajućeg Skupštine TK, za sebe izlobirala zaposlenje, odnosno odlično plaćeno radno mjesto u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, ali i neke druge pozicije za bliske osobe.

Želeći da pogoduje užem članu porodice, Hamzić je inicirao i lobirao za SBB-u apsolutno neprihvatljive izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju TK, prema kojima bi se prosvjetnim radnicima s potvrđenom sudskom optužnicom teže krivične odgovornosti omogućilo da nastave raditi s djecom, bez suspendiranja s radnog mjesta.

Predsjedništvo SBB-a sve navedeno smatra neprihvatljivim i nedopuštenim te na ovaj način šalje vrlo snažnu političku poruku svim članovima i funkcionerima Saveza, ali i građanima i javnosti da SBB ni pod koju cijenu ne odustaje od svojih temeljnih stranačkih principa, a to je borba za društvo jednake šanse – saopćeno je iz SBB-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79