Zbog objave na Facebook-u pretukli aktivistu iz Konjica. Policija privela dvije osobe

Zbog objave na Facebook-u pretukli aktivistu iz Konjica. Policija privela dvije osobe


Još jedan verbalni napad na novinara desio se u Konjicu, 14.3.2023. godine. Konjički tajkun koji drži kompaniju jednu od vodećih proizvođača specijalnih hemikalija za površinske zaštite metala u Europi navodno je prijetio lokalnom novinaru zbog objave na Facebook-u.

Džino je u srijedu oko 20 sati pretučen, te je zbog zadobivenih povreda bio hospitalizovan u konjičku bolnici gdje su mu ljekari konstatovali povrede glave.

U objavi se traži formirane komisije da ispita zagađenje Neretve i Jablaničkog jezera u Konjicu. Da li se tajkun pronašao u ovom zagađivanju, saznat ćemo u ostatku dana.

“Upravo sam dobio prijetnje smrću od Jaska B. U Boga vjerujem i Boga se samo bojim. U korumpiranu i nesposobu policiju, sudstvo i tužilaštvo nemam povjerenje. Tako da ću samo ovdje napisati i nek stoji da se zna. Do konačne pobjede” – napisao je lokalni novinar Isa Džino.

Konjički tajkun prijetio novinaru lokalnog portala

Pripadnici MUP-a HNK PS Konjic priveli su dvije muške osobe incijala R.A. (41) i K.S. (38) iz Konjica zbog premlaćivanja aktiviste Isa Džine koji je administrator Facebook grupe “Konjic, jučer, danas, sutra”.

Aktivisra je prvo dobio prijenje smrću koje je javno objavio na Facebooku. Nakon toga je premlaćen.

Oglasilii su se i policijski službenici koji su potvrdili nemili događaj.

– U slučaj su uključeni nadležno Tužilaštvo i Odjel kriminalističke policije te se poduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa zakonskom procedurom kako bi se slučaj rasvijetlio – naveli su iz policije.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija