Zbog olujnih vjetrova usporen saobraćaj u BiH

U jugozapadnim i južnim krajevima naše zemlje, upozoravamo na jake udare vjetra, kao i na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz.

Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina je ograničena na 60km/h, vozačima savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79