Zbog optužbi da su kupljeni, Senad Alić i Jakub Suljkanović najavili tužbu protiv Elmedina Konakovića

Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona Senad Alić i Jakub Suljkanović najavili su danas na press-konferenciji koja je održana u pauzi skupštinskog zasjedanja da će zajedno sa svojim advokatskim timom podnijeti tužbu za klevetu protiv predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Kao povod današnje press-konferencije naveli su sve učestalije objave predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića, medijske istupe na njegovom Twitter profilu, o tome da su kupljeni poslanici, što su demantovali.

– Više puta smo se medijski obraćali i navodili razloge zašto smo se vratili u Stranku demokratske akcije. Konaković ovim želi da prikrije svoje radnje kao što svjedočimo šta se događalo na sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona gdje je kolega Nijaz Mušić iznosio javno način na koji funkcioniše i radi Konaković i NIP, gdje postoje navodno i poruke pisane zastupnicima kada je u pitanju formiranje vlasti na višem nivoima. Optužuje ljude bez ikakvih razloga, a da u ime svoje političke stranke nasilno ili šamaranjem želi, kao što je slučaj u USK-u, da disciplinuje određeni broj zastupnika i da nasilno pravi vlasti u FBiH i kantonima – kazao je Senad Alić.

Stoga su, kazao je, odlučili angažovati advokata i zvanično tužiti Konakovića za iznošenje neistina, kleveta i svega što je objavio u medijima.

Alić i Suljkanović nisu zvanično isključeni iz Pokreta demokratske akcije, ali u Skupštini TK provode i slijede politiku Stranke demokratske akcije. Čekaju kraj postupka koji se vodi.

– Svjedoci smo kontinuiranih niskih političkih udaraca koje upućuje Elmedin Konaković u smislu da smo politički kupljeni, iako se ovi procesi događaju od uspostave višestranačja. Pojedini ljudi, pa i sam Konaković je izašao iz SDA, kao i pojedini ljudi u vrhu NIP-a, a to se zaboravlja, ali se kroz spinovanja najviše eksploatiše prelazak, odnosno napuštanje PDA, kolege Alića i mene – kaže Jakub Suljkanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79