Zbog padavina pojačan oprez vozačima

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj u mjestu Brankovići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog novih padavina kolovoz je zasniježen u centralnim i zapadnim dijelovima naše zemlje, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu.  Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom praznika Nove godine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments