Zbog paljenja suhe trave izgorjela dva automobila

Uslijed paljenja niske trave i niskog rastinja u polju ispod naselja Stipanjići pored Tomislavgrada u petak su izgorjela dva automobila u vlasništvu firme Jurčević Commerc iz Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazao komandir Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, upozorenja mjerodavnih da se ne pali suha trava nije imalo učinka te je “danas namjerno izazvan požar u polju ispod spomenutog naselja prouzrokovao veliku materijalnu štetu u navedenom poduzeću”.

– Vatrena stihija je iz pravca polja stigla do parcele gdje Jurčević Commerce posjeduje svoje kontejnere i motorna vozila čime je vatra zahvatila automobila, a našim dolaskom i intervencijom spašena je ostala imovina – kazao je Jurčević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79