Zbog parking papka u centru Sarajeva komunalci ne mogu odnijeti smeće

Parking papci se u Sarajevu iz dana u dan razmnožavaju. Novi primjer jednog nesavjesnog vozača dolazi nam iz ulice Antuna Hangija koja se nalazi u centru grada.

Vozač automobila marke Audi parkirao se tačno ispred kontejnera pa omunalni radnici nisu bili u mogućnosti da ih istresu i odnesu smeće.

Po prijavi radnika KJKP RAD na mjesto događaja došli su komunalni redari i zabilježili fotografiju.

“Dana 07. maja 2022. godine na osnovu dojave radnika KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo da je zbog nepropisno parkiranog automobila ispred niše sa posudama za otpad onemogućeno pražnjenje i odvoz otpada po utvrđenom planu i programu u ul. Antuna Hangija br. 9, izvršena je kontrola od strane službenika Službe komunalnih redara.

Tom prilikom zatečeno je nepropisno parkirano vozilo. Isto je fotografisano te je na vjetrobranskom staklu vozila ostavljena obavijest o počinjenom prekršaju i obavještena PU Centar.

Nakon provjere podataka o vlasniku vozila u MUP-u KS sačinjena je službena zabilješka koja je proslijeđena na dalji rad i postupanje nadležnoj inspekciji a koja će počiniocu prekršaja izdati prekršajni nalog”, navodi se na stranici KJKP RAD Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79