Zbog podjele glasova između dvije stranke Hrvati nemaju zastupnika u Skupštini Crne Gore

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je na današnjem sastanku u Mostaru da je situacija na jugoistoku Evrope vrlo dinamična i to posebno, kazao je, nakon izbora Crnoj Gori.

– Mi se naravno zalažemo za stabilnost u svim nama susjednim zemljama, to je poruka broj jedan. Dijalog koji se vodi između Srbije i Kosova je dvije dimenzije, dva traka, jedan koji smo pratili u Vašingtonu, drugi koji se odvija u Briselu i tu vidimo određene pomake. Za Hrvatsku je bitno da postoji stabilnost, da postoji mir da se smanjuju tenzije i prije svega da se normaliziraju trgovinski tokovi, a isto tako da se omogućuje i u kontekstu pandemije covida slobodno kretanje. Žao nam je da ovaj put zbog eto praktički podjele glasova unutar dvije stranke sa hrvatskim predznakom u Crnoj Gori nije dosegnuti prag kako bi u skupštini imali zastupnika. Sa Srbijom ćemo nastaviti rješavati niz pitanja koje imamo na dnevnom redu – naveo je Plenković danas u Mostaru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79