ZBOG POKUŠAJA UBISTVA KRASNIĆA UHAPŠEN ADNAN MAGLIĆ

Uhapšeni ranije osuđivan zbog nezakonite trgovine narkoticima, a u medije dospio i zbog slučaja “Balijagić”.

Osoba koja je uhapšena zbog pokušaja ubistva Kenana Krasnića u subotu navečer je stari policijski znanac Adnan Maglić, potvrđeno je za Faktor. Njega su jučer po potrazi koja je za njim pokrenuta odmah nakon pucnjave uhapsili pripadnici Odijeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine.

On je danas predat u nadležnost Tužilaštva KS te mu je određeno 24 – satno zadržavanje.

Maglić je policiji itekako poznat i to zbog njegovih bliskih veza sa Admirom Arnautovićem Šmrkom zbog kojeg je navodno bio meta poznatog sarajevskog advokata Faruka Balijagiće i njegovog sina Ade.

Maglić je 2014. godine osuđen zbog trgovine narkoticima ali njegovog ime se češće počelo pojavljivati i medijima nakon slučaja “BALIJAGIĆ”, a pošto je on zajedno sa Eldanom Žigovićem Balijagića i njegovog sina prijavio policiji zbog čitavog niza teških krivičnih djela. Balijagić je, podsjećamo, optužen jer je podstrekavao Žigovića na ubistvo Maglića, a zbog sukoba koji su Balijagići imali sa Arnautovićem.

Nakon što je Žigović ispričao Magliću da Faruk od njega traži da ga ubije dvojac je sve prijavio policiji, pa je protiv tuzlanskog advokata podignuta optužnica kao i protiv njegovog sina. Ado Balijagić je zbog ovih krivičnih djela i nepravomoćno osuđen dok je njegov otac pobjegao u susjednu Hrvatsku.

 

 

Crna hronika / Foto Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79