Zbog poplave nema nastave u ovim naseljima

U dvije osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu, ‘Mehmedalija Mak Dizdar’ iz Dobrinja kod Visokog i ‘Ćamil Sijarić’ iz Nemile kod Zenice, zbog poplava u tom kantonu, sutra se neće odvijati nastava kazao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović.

– Direktori te dvije škole obavjestili su nas da, zbog sigurnosti djece, sutra neće raditi. Dobrinja je problematična zbog mosta, kojim djeca dolaze u školu, a u nemilskom kraju su poplave na putnim komunikacijama, ali i klizišta na nekim dijelovima, uzrok odgađanja nastave – ističe ministar Sinanović.

Nada se da će se zbog prestanka padavina smanjiti i dotok vode u korita rijeka te da će ostale škole sutra normalno raditi.

– Međutim, sve direktore smo obavijestili da prate situaciju i poduzmu odgovarajuće korake. Ako je potrebno, neka odgode nastavu za dan-dva, odnosno koliko je potrebno. Sigurnost djece i nastavnika je najvažnija – napominje ministar Sinanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments