Zbog porasta vodostaja Drine građanima izdato upozorenje

Prema posljednjim hidrometeorološkim prognozama, zbog naglog topljenja snijega u Crnoj Gori i Srbiji te porasta vodostaja rijeke Lim, u narednim satima očekuje se poplavni talas rijeke Drine.

Služba civilne zaštite Zvornik upozorava građane da se zaštite, da svoju imovinu i domaće životinje udalje sa područja koja su prethodnih godina bila poplavljena zbog porasta vodostaja rijeke Drine ili da ih zaštite od oštećenja na drugi pogodan način.

Na terenu će biti pripadnici Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice, a građani se Službi civilne zaštite mogu obratiti 24 sata na broj 056/210-853.

Inače, u proteklim danima došlo je do obilnih padavina u zapadnoj, jugozapadnoj Srbiji i sjeveroistoku Crne Gore što je dovelo do formiranja snježnog prekrivača. Otopljenjem i porastom temperatura, snijeg se topio što je dalje dovelo do porasta vodostaja rijeka koje protiču kroz pomenute krajeve, a koje su pritoke Drini.

Zbog svega toga je upućen apel građanima BiH koji žive u Podrinju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79